۲۰ خرداد ۱۳۹۱، ۸:۴۵

اهمیت و ارزش وقت-6/

مطابق استعدادهای افراد وقت را مدیریت کنیم

مطابق استعدادهای افراد وقت را مدیریت کنیم

یک استاد گروه فلسفه دانشگاه تبریز با بیان اینکه برای استفاده بهینه از زمان هم باید کارهایی که جوانان و نوجوانان و یا بزرگسالان انجام می‎دهند با طبع و و ذوق و استعدادهای آنها همسو باشد گفت: در این صورت است که جمعه و شنبه برایشان فرق نخواهد کرد و کار هم نوعی فراغت می‎شود.

دکتر حسن فتحی درمورد آسیب‎های گذراندن وقت به بیهودگی و بطالت به خبرنگار مهر گفت: اگر منظور از بطالت بیهوده گذراندن وقتمان باشد نکته اول این است که چه چیزی را صرف نیکوگذراندن وقت در نظر بگیریم. گاهی عرف این شده که فراغت را با بطالت اشتباه می‎گیرند و چیزهایی را صرف جدی وقت می‎کنند که شاید برای انسان سودمند نباشد. شاید این مسئله برای دانش آموزان و دانشجویان در ایام تعطیل و تحصیل مصداق بیشتری داشته باشد.

وی افزود: فراغت برای انسان لازم است و مرتبه‏ای از آن که ذهن خیلی مشغول نباشد و جسم نیز خسته نباشد شرط هر نوع ابداع و خلاقیت و نوآوری و اندیشه‎ورزی منطقی است.

این استاد گروه فلسفه دانشگاه تبریز ادامه داد: خانواده‏ها و نهادهای تعلیمی و تربیتی باید در این خصوص تجدید نظر کنند.چرا که دانش‏آموزان و دانشجویان برای امتحان درس می‎خوانند و وقتشان را صرف خواندن و حفظ کردن مطالب برای امتحان می‎کنند و بعد از امتحان به کلی همه درس‏ها ازیادشان می‎رود.باید آنها از وقتشان بهینه استفاده کنند.

این محقق و پژوهشگر حوزه فلسفه اذعان کرد: برای استفاده بهینه از زمان هم باید کارهایی که جوانان و نوجوانان و یا بزرگسالان انجام می‎دهند با طبع و و ذوق آنها همسو باشد در این صورت است که جمعه و شنبه برایشان فرق نخواهد کرد. باید استعدادهای آنها را یافت و به آنها ارجحیت داد و آنها را پروراند نه اینکه درسی یا تعلیمی را بر آنها تحمیل کنیم. باید فراغت را آسودگی خاطرتلقی کنند. از کارهایشان لذت ببرند. یعنی کار هم، برایشان مانند نوعی فراغت باشد در آن صورت است که از کار لذت می‎برند.

فتحی درمورد اینکه از نظر اسلام یک مسلمان باید چگونه وقت خود را بگذراند هم یادآورشد: در این خصوص در دین ما توصیه‏های فراوان شده شاید مهمترین آنها سه قسمت کردن شبانه روز باشد یکی به عبادت یکی به کار و یکی به استراحت. خود این تقسیم زمان در دین ما نشان می‏دهد که چگونه انسان ارتباطش با خدا و خالق خود و جهان و همنوعان خود و با خود را باید در نظر بگیرد.

وی درمورد برنامه‎ریزی برای استفاده بهینه از زمان هم گفت: برنامه ‏ریزی‎ها باید مطابق با آنچه که در شأن آدمی است صورت گیرد نه آن چیزی که بر او تحمیل شود. باید مطابق با ذوق و استعداد و نیازهای ما باشد و به صورت فعال و نه انفعالی اجرا گردند.

فتحی درپایان گفت: معتقدم برنامه‏ریزی‎ها باید توسط خود جوان تعیین شود و فرد اجازه داشته باشد که خودش برنامه خودش را بریزد و محاسبه کند.  

کد خبر 1621456

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha